Om

Jag, som har stamnamnet SE*Vikingalundens, heter Margareta Östman är hemmahörande i Västerås. Stamnamnet har jag tagit från ett litet parkområden alldeles bredvid vår tomt, Vikingalunden.

Min första britt köpte jag 2007. Hade sett en vacker blå britt på en utställning och fastnade då för den rasen. Men någon blå britt har det ännu inte blivit! Först flyttade en creme in och sedan ytterligare en. Men sedan har det blivit vitfläckar för hela slanten. Nu fascinerar de mig med alla sina vita fläckar, ingen den andra lik.

Och utställningar var inte alls tanken! Nej, det var sällskapskatt jag skulle ha. Men, så blev det inte utan utställningarna har rullat på så nu sitter jag här med en Supreme Champion, en Champion, en Internationell Champion och en Supreme Premier. Och förhoppningsvis är det inte slut med det.

Avel? Näe. Men så småningom började tanken dyka upp att få en egen kull. Det började med att min hane blev pappa till två kullar. Var och tittade på dem och blev sugen på att ta en egen kull. Men min egna hona var inte lämplig. Av en händelse blev jag fodervärd till underbara Katizi. Då fick jag en kull med 4 ljuvliga ungar, dock inte i mitt stamnamn.

Mitt stamnamn registrerades i november 2012 och sedan dess har det blivit 6 kullar med mitt stamnamn. I december 2018 blev jag Diplomerad uppgödare av Sverak.

Allt det här hade inte blivit vad det har blivit om jag inte haft en fantastisk peppning/stöttning från främst Ulrika, Suncat´s, som släpat med mig på otaliga utställningar och kommit med en massa idéer. Men även Margareta, S*Vadmarken´s, som vågade låna ut Katitzi till mig för att para henne med min Oliver och ta hand om den kullen, som nu har gett mersmak.

Du kan nå mig på min mailadress austin@blmc.se eller mobil 070-662 56 19

Lämna ett svar